PLATEX 1945

Четири поколения текстилни специалисти

За Platex

Ние от Platex сме български семеен бизнес, чието начало датира още от далечната 1945г. От този момент ние вярваме, че най-важното е опитът и професионализмът.

Гордеем се, че нашата компания пази традициите и знанията на четири поколения текстилни специалисти, с огромни познания в бранша. Именно заради това, нашите ценности се градят на традиции, доверие и качество.


Всички наши продукти са произведени в България, като по този начин подпомагаме българската индустрия и ангажираме местните общества в производствения процес, предоставяйки им възможности за работа и развитие.


Бизнес моделът ни се основава на доверие и дългогодишни отношения с нашите бизнес партньори и доставчици. Благодарение на вложените висококачествени суровини и директния контрол във всеки технологичен процес, можем да постигнем приоритетната за нас Гаранция за висококачествени продукти на конкурентни цени.
 

 

НАШАТА ИСТОРИЯ

МАЙ 2020

Признати от Европейската комисия

Спечелихме 2-ро място в състезанието “EUvsVirus” организирано от Европейската комисия за търсене на иновационни решения за справяне с COVID-19.

 

Там представихме нашите предпазни маски за лице и спечелихме в категория “Предпазни средства” из между над 2000 проекта от 143 държави.

Така нашите предпазни маски станаха част от “117-ТЕ РЕШЕНИЯ ЗА ПОДКРЕПА НА ЕВРОПЕЙСКОТО И ГЛОБАЛНО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ ОТ ЕПИДЕМИЯТА ОТ КОРОНА ВИРУС“

МАЙ 2020
МАРТ 2020 г.

Началото на пандемията от COVID-19

С началото на извънредното положение в България се появи и огромният недостиг на предпазни средства. Тъй като нашата мисия е да бъдем полезни на нашите клиенти, ние спряхме изцяло редовното си производство и напълно променихме производствения процес за най-необходимото в онзи момент – предпазни маски за лице. Успяхме да снабдим редица болници, фирми и частни клиенти с наистина необходимите предпазни средства и по този начин да подпомогнем българското общество и да затвърдим своята социална ангажираност.

МАРТ 2020 г.
2018г.

Дигитализация

През 2018 се преориентирахме към нуждите на новото време. Започнахме работа по дигитализиране на бизнеса и изградихме първият си онлайн магазин – www.Platex.bg

2018г.
2006

От тъкачество към конфекция

От своето създаване през 1945г. Платекс се занимава с тъкачество и фокусът е бил върху производство на платове. 

През 2006 прекратихме производството на собствени платове за да се съсредоточим и разширим в производството на готови продукти. (като…)

Запазихме близките отношения с нашите колеги от тогава и до днес те са наши доставчици и задоволяват разнообразните ни потребности от тъкани и материи.

2006
2001

Откриване на цех в Ихтиман

С цеха в гр. Ихтиман разширяваме производството си не само в платове, а и шиене на готови продукти от тях.

Фокусът е върху спално бельо, олекотени завивки, възглавници, работни и медицински облекла. 

2001

В историята преди 1989г. Платекс е под името ДИП Бачо Киро.

 ДИП Бачо Киро  към Платекс “АД”

Държано Индустриално Предприятие

Преди 1989г.

Въвеждане на автоматичните тъкачни станове в производствения процес.

1945

Основаване и първа копка

През 1945 година в гр. Дряново се основава О.О. Д-во „Дряновска индустрия”. Полага се първа копка на по-късно именувания цех “Бачо Киро”.

Разширявани  и модернизирани през годините – днес познати като фабриката на “Платекс” АД в гр. Дряново.

1945

ОЧАКВАЙ СКОРО
НОВИЯТ НИ УЕБСАЙТ

Абонирай се и ще получиш:
ваучер за

-10%
отстъпка

ОЧАКВАЙ СКОРО НОВИЯТ НИ УЕБСАЙТ

Бъди от първите, които ще могат да се насладят на:

  • „Сглоби сам“ – нови функции за персонализиране на продукти
  • Нови модели Скандинавски моторни легла
  • Нови продуктови категории:
    • Матраци
    • Топ матраци
    • Протектори за матраци

Ще ти изпратим ваучера щом новата версия на сайта е online, а след това ще те държим в течение за други неустоими оферти. Винаги можеш да се отпишеш, ако не искаш да получаваш повече оферти от нас..