Промоция “3-ти Март” – Избери българското с до -25% 0 0 0 0

НИЕ СМЕ PLATEX

Четири поколения опит, любов и отдаденост в създаването на мекота и уют за твоя сън.

Ние произвеждаме всичко необходимо за качествен сън и цялостен комфорт – спално бельо, олекотени завивки, възглавници, матраци и легла.

Нашият фокус е памукът, както заради нашата история, така и заради неговите невероятни качества, които позволяват постигане на максимална мекота и нежност.

1945

ОСНОВАВАНЕ И ПЪРВА КОПКА

Историята ни започва през далечната 1945 година в град Дряново, с основаването на частно дружество „Дряновска индустрия“, по-късно именувано цех „Бачо Киро“. Разрастването на този цех във времето води до създаването на сегашната фабрика „Платекс“ АД.

1969

Модернизация с автоматични станове

През годините предприятието непрекъснато се разширява и модернизира. През 1969 година механичните тъкачни станове във фабриката са подменени с автоматични станове, които подобряват производствения процес.

1989

ОТ ДИП “БАЧО КИРО” КЪМ “ПЛАТЕКС” АД

До 1989 година Платекс е под името ДИП (Държавно индустриално предприятие) Бачо Киро. След което променя името си на “Платекс” АД.

2001

Откриване на шивашки цех

През 2001 година нашата компания открива шивашки цех в град Ихтиман. Вече не произвеждаме само платове, но и шием готови продукти от тях....

През 2001 година нашата компания открива шивашки цех в град Ихтиман. Вече не произвеждаме само платове, но и шием готови продукти от тях...
Прочети повече

2006

Реорганизация и скандинавски партньори

През 2006 година компанията ни спира производството на собствени платове, за да се съсредоточи над изработката на завършени продукти....

През 2006 година компанията ни спира производството на собствени платове, за да се съсредоточи над изработката на завършени продукти...
Прочети повече

2018

Онлайн магазин и собствена марка

През 2018 година навлизаме в дигиталния свят и изгражда своя първи онлайн магазин Platex.bg, за да последваме модернизацията и промените в света.
За първи път стъпваме на пазара на дребно под собствена марка Platex. 

2020

Признати от Европейската комисия

Спечелихме 2-ро място в състезанието “EUvsVirus” организирано от Европейската комисия за търсене на иновационни решения за справяне с COVID-19.....

Спечелихме 2-ро място в състезанието “EUvsVirus” организирано от Европейската комисия за търсене на иновационни решения за справяне с COVID-19...
Прочети повече

2020

Kовид пандемията и „PLATEXvsVirus“

С началото на пандемията от COVID-19 взехме решение да спрем всички основни дейности и да се фокусираме върху подпомагането на българската и европейска общност срещу вируса – мисия, обединена в проекта „PLATEXvsVirus“.....

С началото на пандемията от COVID-19 взехме решение да спрем всички основни дейности и да се фокусираме върху подпомагането на българската и европейска общност срещу вируса – мисия, обединена в проекта „PLATEXvsVirus“...
Прочети повече

2022

Соларна енергия

Пуснахме в експедиция първата си фотоволтаична централа. Изградихме я върху покривите на фабриката ни в Дряново. Благодарение на нея производството ни е по-екологично, а продукцията по-конкурента......

Пуснахме в експедиция първата си фотоволтаична централа. Изградихме я върху покривите на фабриката ни в Дряново. Благодарение на нея производството ни е по-екологично, а продукцията по-конкурента...
Прочети повече

Какво правим в този момент?

Продължаваме да работим активно за повишаване на качеството и достигане на оптимална мекота и уют на твоя сън, чрез спален текстил и матраци.

Избираме български производители и суровини. Със запазване на производството на продуктите ни в България, се стремим да подпомагаме българската индустрия и да ангажираме местните общества в производствения процес, като по този начин им предоставяме възможност за работа и развитие.

Развиваме широката си гама продукти и услуги, спазвайки нашите традиции в промишлеността – грижим се за пълния цикъл на производство и високото качество на материалите. Бизнес моделът ни се основава на доверие и дългогодишни отношения с нашите бизнес партньори и доставчици.

КАКВА СТОЙНОСТ ВИ ДАВАМЕ?

По висок жизнен стандарт

Грижим се за жизнения стандарт и качеството на съня на нашите клиенти, правим по-достъпен качествения спален текстил и матраци.Целим да осигурим мекотата и уюта в съня на всеки и на всякъде – както у дома, така и на хотел.

Качествени суровини

С традициите ни в промишлеността, често се грижим за пълния цикъл на производство, като гарантираме качеството и произхода на материалите. Винаги във фокуса ни остава памука, като част от нашата история и добрите му качества.

Опит на четири поколения

Гордеем се, че нашата компания пази традициите и знанията на четири поколения текстилни специалисти, с огромни познания в бранша. Именно заради това, нашите ценности се градят на традиции, доверие и качество.

Персонализирани продукти

Нашата цел е дадем персонализирано преживяване и избор на клиента, според неговите предпочитания и нужди. Наблягаме върху индивидуалния подход и индивидуализираните продукти, с повишено внимание към детайла.

Подкрепяме българското

Фокусът ни е да развиваме българската и европейска индустрия, а с нея и местните общества и благосъстояние. За това винаги избираме българските и европейски производители и суровини.

Екологично производство

Всички наши продукти са произведени с грижа към природата – използвайки зелена енергия и по технологии редуциращи излишния отпадък. Можем да се похвалим и с екологично производство със соларна енергия.

Медийни публикации

Промоция 3-ти Март

Избери българското с до -25%

Всички продукта на Platex са изработени изцяло в България!

Като български производител с история и традиции от 1945г. насам, искаме да отбележим националния празник заедно. За това сме подготвили за теб някои специални намаления.

Разгледай намаленията до -25% в категории: