ОЛЕКОТЕНИ ЗАВИВКИ

Олекотени завивки

Обгърнете се в 100% памук

Олекотените ни завивки са капитонирани от 100 % памук, плат Ранфорс и добре балансиран фин пълнеж от силиконов пух. Нашите завивки са лишени от багрила, а памукът е естествен щит от патогенната флора. Тези характеристики позволяват на човешкото тяло да диша и взаимодейства напълно екологично с околната среда.

100% Памук Ранфорс

Произведени в България

Ръчно изработени

Равномерна топлина

Комфорт и иновации

Стандарта в луксозните хотели

Външна обвивка

Ядро

Произведени в България

Комфорт и иновации

Показване на единичен резултат

 • Oлекотени завивки | Platex 1945

  Олекотена завивка Classic – 100% Памук Ранфорс

  Оценено на 0 от 5
  44.30 лв.
  Купи
Виж повече

Олекотени завивки Platex

Олекотените завивки Platex, които представяме на Вашето внимание, са изработени от висококачествени естествени материали в два основни модела: 1. Олекотени завивки Classic – Класически модел завивки, изцяло от 100% памук Ранфорс и пълнеж от силиконова вата. 2. Олекотени завивки Double Jersey – Двулицеви завивки с долна част от дишащата антиалергенна и антибактериална материя Double Jersey. Лице от нежната тъкан Ranforce – 100% памук, в разнообразни десени и сърцевина от полиестерна вата. Тези завивки са антиалергични и антибактериални, слабо абсорбиращи, както към миризми, така и към влага. Олекотените завивки Platex могат да се перат лесно и удобно в перална машина.
Oлекотени завивки | Platex 1945
Oлекотени завивки | Platex 1945

Предимства на олекотените завивки

Олекотените завивки са много леки. Освен чисто физически като тегло, тези завивки са леки и на тялото. Също така се съхраняват лесно и могат да се бъдат прибрани бързо. С по- големия обем на завивките може да се справите с помощта на вакумни пликове. Олекотените завивки са хипоалергични. Много хора се страдат от алергии или пък имат непоносимост към вълна. По-качествените от тях преминават антиалергична обработка на пуха или пък имат пълнеж от силикон, което гарантира спокоен сън и за алергичните. Има голямо разнообразие на подобен тип завивки на пазара– летни, зимни, комбинирани. Завивките, които са олекотени биха могли да са съставени от пера, истински пух, силиконови топчета или пък влакна. Те са толкова разнообразни и се предлагат в различни размери, които да паснат на всички матраци. С това си качество, те могат да задоволят всички изисквания на потребителите.
Олекотени завивки зимни | Platex 1945
Олекотени завивки зимни | Platex 1945

Избор на олекотени завивки

Всички се нуждаем от добър сън и комфорт на тялото докато спим. Това е необходимост за пълноценна почивка, както в студените зимни дни, така и в летните горещи нощи. Ето по какъв начин да изберете правилните завивки за вас според различни фактори.

Олекотени завивки според сезона

Летните олекотени завивки са с тегло от 150 до 200 гр/ кв м. Тъй като са доста леки, тези летни завивки дават възможност на тялото и кожата да дишат, без да се спарват. Обменът на температурата е естествен и дори да ви се струва, че е твърде голяма за летните нощи – с правилния избор, ще разберете, че сънят е наистина комфортен. Зимните олекотени завивки за с тегло от 300 до 400 гр/ кв м. Това помага на топлината да не напуска тялото под завивката. Ако пък сте привърженици на спането в хладни помещения като по- здравословно, то задължително се информирайте за качествените зимни олекотени завивки. Комбинираните олекотени завивки, тип 4 сезона, са обикновено две завивки, които могат да се закопчават с цип или копчета. Цените на тези вид завивки са по-високи, но това е разбираемо тъй като купувате олекотени завивки за цялата година. Те позволяват комбинирането на лятна и зимна завивка, но не за сметка на тежестта.
Олекотени завивки летни | Platex 1945
Олекотени завивки летни | Platex 1945

Олекотени завивки според пълнежа

Съществуват различни видове олекотени завивки според техния пълнеж Най- класическият пълнеж за подобен тип завивки си остава пуха. Тези олекотени завивки са най- скъпи. Пухът е отличен топлоизолатор, който позволява на тялото да диша, особено ако е съчетан с външна материя от качествен памук. Плътността на този памук от поне 200 нишки на кв. см не дава възможност на перцата, които са изключително фини да излизат и затова си заслужава по-скъпата цена. Също така, това им позволява да се амортизират по-бавно и да издържат по-дълго време в добро състояние. Олекотени завивки с пера или пера с пух – компромисен вариант за олекотени завивки, но също добър избор. Комбинацията на пух с пера се прави за да бъдат завивките по-бюджетни. В този случай също е много важен външния плат, именно защото перцата се измъкват още по-лесно. Силиконът е най-популярният пълнеж за олекотени завивки заради ниската си цена и добрите си качества. Той може да е под формата на топчета, влакна или вата. Предпочитан е и заради хипоалергичните си свойства.

Външният плат на олекотените завивки

Външният плат на олекотените завивки също е от голямо значение за правилният избор. Естественият памук е най-доброто решение за обвивка на такива завивки. Той позволява въздухопроходимостта, която се грижи за това тялото да се чувства добре, без да се спарва. Съчетание на памук с други материи като полиестер е друга опция, но имайте предвид, че колкото по-малко е процентното съдържание на памук във външния плат на олекотените завивки, толкова качеството пада. На последно място в класацията са олекотени завивки с външен плат от микрофибър, който е с най-ниско качество и пропускливост. Дори когато е изключително студено през зимата, все пак ще се потите и ще се чувствате некомфортно. Разбира се поради всички тези недостатъци, тези завивки са най-евтини.

Размер на олекотените завивки

Обмислете добре размера на олекотените завивки. Нека те не съвпадат с леглото, ако искате да сте напълно завити. Хубаво е да си вземете завивка, която след застилане да има поне по 5 см от всички страни на матрака. Най- малките размери олекотени завивки са 90/ 200, най- големите олекотени завивки – 220/ 200 см. Така вървят и съответно спалните комплекти.

Капитонирани олекотени завивки

Капитонирането са шевове през олекотените завивки, които образуват квадрати. Това позволява на пълнежа да се разпределя равномерно и да няма „студени точки” по тях. Некапитонираните завивки създават неудобството пълнежът да се струпва на едно място и често да се налага да ги тръскате.

Поддръжка на олекотени завивки

Как да поддържаме олекотените завивки? Винаги да ги обличаме с плик, особено, ако са по- големи, защото се перат по- трудно. За да предпазим от акари, е добре олекотените завивки да се перат на 60 градуса и да правите това в началото и в края на сезона. Прането на олекотените завивки е много трудно нещо, за целта ви трябва пералня с голяма вместимост, защото те натежават в пъти, когато се намокрят. Съхненето на олекотените завивки е добре да е на слънце, което ще ги дезинфекцира допълнително. Акарите обичат тъмнина и влага. Другият вариант, ако олекотените завивки са по- големи, е да се дадат на химическо чистене. Там имат оборудване и ще ги обработят добре в подходящи условия. Винаги четете указанията на етикета за обработката на олекотените завивки. Качествените олекотени завивки са инвестиция. Те могат да издържат с години, ако се грижите добре за тях. Комфортният сън е едно от необходимостите в днешно време, от които просто не можем да се лишим.


Олекотени завивки Platex
Предимства на олекотените завивки
Избор на олекотени завивки
Олекотени завивки според сезона
Олекотени завивки според пълнежа
Външният плат на олекотените завивки
Размер на олекотените завивки
Капитонирани олекотени завивки
Поддръжка на олекотени завивки

ОЧАКВАЙ СКОРО
НОВИЯТ НИ УЕБСАЙТ

Абонирай се и ще получиш:
ваучер за

-10%
отстъпка

ОЧАКВАЙ СКОРО НОВИЯТ НИ УЕБСАЙТ

Бъди от първите, които ще могат да се насладят на:

 • „Сглоби сам“ – нови функции за персонализиране на продукти
 • Нови модели Скандинавски моторни легла
 • Нови продуктови категории:
  • Матраци
  • Топ матраци
  • Протектори за матраци

Ще ти изпратим ваучера щом новата версия на сайта е online, а след това ще те държим в течение за други неустоими оферти. Винаги можеш да се отпишеш, ако не искаш да получаваш повече оферти от нас..