ВЪЗГЛАВНИЦИ

Възглавници

антиалергични и антибактериални

Възглавницата е матрака за вашата глава. Важни са всички аспекти от нея, както от вън така и от вътре. Нашите възглавници са с ядра от мемори пяна, латекс, както и от пух. Обшити са със плат от 100% памук Ранфорс. А за завършек са облицовани с калъф от плат, който е хипоалергичен и направен от същия материал от които са правят най-луксозните скандинавски матраци.

 

Комфорт и иновации

Материя Double Jersey

100% Памук

Произведени в България

Ръчно изработени

Стандарта в луксозните хотели

Външен калъф с цип

Материя Double Jersey

Вътрешна калъфка

Произведени в България

Показване на единичен резултат

  • ВЪЗГЛАВНИЦИ

    Възглавница Platex – калъф с цип

    Оценено на 0 от 5
    25.00 лв.
    Купи

Възглавници Platex

Това, с което искаме да Ви привлечем към възглавници Platex, е нашата комбинация от висококачествени материали, тъй като те са най-важни за Вашият сън. Възглавниците Platex се състоят от две части – основна част и калъф с цип. Калъфът на възглавниците Platex е изработен от дишащата материя Double Jersey. Тя е хипоалергенна и антибактериална, и е прошита с вата за допълнителен обем. Калъфът е с цип за да се изважда основната част на възглавниците и да се пере в перална машина. Основната част на възглавниците е от 100% памук, а пълнежът на възглавниците се предлага в два варианта – силиконов пух и латексови кубченца. За качествен сън, към който всички се стремят, е необходимо толкова малко, но и толкова много. Всичко зависи от три неща – матрак, завивки и възглавници. Възглавниците са най- важният елемент за добър сън, по-важни дори и от матрака. Правилната позиция на главата по време на сън би могла да спести толкова много неудобства – схванат врат, изкривявания и много други болежки, които могат да доведат до повече от некомфортен сън.
Възглавници от мемори пяна - Platex
Platex предлага различни модели възглавници

Избор на възглавници – кои са най-подходящи

Възглавниците са един от най-важните елементи за пълноценен сън. Ако спите на неподходящи възглавници, рискувате да навредите не само на съня си, но и на тялото си. В резултат, може да получите изкривявания и болки. От друга страна, подходящите възглавници ще осигурят правилната позиция на главата по време на сън и ще ви предоставят необходимия комфорт, за да си отпочинете качествено.
Възглавници от мемори пяна | Platex 1945
Възглавници с ядро мемори пяна | Platex 1945

Подходящи възглавници според позата на сън

Любимата ни поза за сън е от съществено значение при избор на възглавници, които да ни осигурят желания комфорт по време на сън. Повечето хора сменят няколко пози докато спят, но обикновено имат една любима поза за сън, в която прекарват най-много време и се чувстват най-удобно. Ето какви възглавници са подходящи според предпочитаната Ви поза за сън: – По корем: Ако ви харесва да спите по корем, имате нужда от ниски, равни и меки възглавници, тъй като при тази поза за сън има най-малко разстояние между главата и леглото. По-високи възглавници биха могли да доведат до изкривявания и болки във врата. Меките и плоски възглавници ще поддържат главата, врата и гръбнака Ви в една линия и в естественото им положение. – По гръб: Ако обичате да спите по гръб, не е препоръчително да спите на прекалено високи възглавници, защото при тях може да се образува голям ъгъл между главата и тялото, което да доведе до схващания, болки и дискомфорт. При тази поза за сън е хубаво възглавниците да са със средна твърдост, за да осигуряват надеждна опора за горната част на тялото и да поддържат естественото му положение. Друг добър избор са анатомичните възглавници  от мемори пяна. – Настрани: Ако сте от хората, които предпочитат да спят настрани, значи се нуждаете от по-високи, по-твърди и анатомично оформени възглавници. Най-важното при тази поза за сън е възглавниците да следват естествената извивка на раменете, врата и главата, да запълват и поддържат мястото между рамото и ухото, и да създават стабилна опора. – При смяна на много пози за сън: Ако нямате една любима поза за сън, а често редувате различни положения на тялото, е препоръчително да спите на средно високи и по-меки възглавници, които да усещате удобно в различни позиции.
Възглавници от латекс | Platex 1945
Възглавници с ядро от латекс | Platex 1945

Избор между твърди възглавници и меки възглавници

Голяма част от хората предпочитат меки възглавници, но те не винаги са подходящ избор. Прекалено меките възглавници обикновено бързо променят формата си и е вероятно да се разместят и сплескат, докато спите, което да доведе до изкривяване на гръбнака и болки във врата. Прекалено твърдите възглавници пък трудно ще поемат извивките на главата и врата Ви, и е възможно да бъдат неудобни. Преди всичко, обаче, изборът на твърдост на възглавниците зависи от вашите предпочитания и нужди, за да ви осигурят максимален комфорт.
Възглавници с индивидуални ядра | Platex 1945
Възглавници с индивидуални ядра по избор | Platex 1945

Видове възглавници според пълнежа

Има различни възглавници според материалите, от които е направен техния пълнеж. Ние от Platex предлагаме два основни пълнежа за възглавници, между които бихте могли да изберете: Възглавници от латекс Латексовите възглавници са много еластични и предлагат мек и нежен допир с човешката кожа. Те могат да се оформят така, че да пасват идеално на главата и врата. Височината на латексовите възглавници на Platex може да бъде регулирана – ако усетите, че възглавниците са високи, просто можете да извадите част от пълнежа. Освен това, латексът е екологичен материал, който запазва твърдостта си във времето и осигурява защита срещу развиване на микроби, мухъл и бактерии във възглавниците. Това прави възглавниците от латекс изключително подходящи за хора с алергии. Възглавници от силиконов пух Силиконовият пух е често избиран за пълнеж за възглавници поради неговата пухкава структура, която изпълва формите и предоставя меко усещане като в облак. Тези възглавници имат средна твърдост и са подходящи за повечето вкусове. Възглавниците със силиконов пух имат по-ниска циркулация на въздуха, но ако външният плат е качествен памук, каквито са всички калъфи за възглавници Platex, това би оптимизирало съня Ви.
Възглавници с ядро от пух | Platex 1945
Възглавници с индивидуални ядра от пух | Platex 1945

Как да поддържаме възглавниците?

Първото правило за запазване на живота на възглавниците по-дълго е да ги обличаме с калъфка. Това е важна предпоставка най-вече за чистотата на възглавниците. Също така, обличането на възглавниците с калъфка помага и да не попиват силно парфюми и други аромати, както и да пази лицевия плат на самите възглавници. Важно е всички възглавници да се перат на подходяща температура. Всички възглавници, освен латексовите, мога да бъдат прани в пералнята. Прането на възглавници е редно да се прави периодично, защото възглавниците задържат много акари, мъртви кожни клетки и други нечистотии. Възглавниците трябва да има етикет за третиране, на който да пише подходящата температура за пране. Освен това е важно да съхранявате правилно възглавниците си. Възглавниците, които не се използват често, за гости например, също могат да се съхраняват във вакуумни торби, за да се пазят от прах и да се спести място. Не на последно място, препоръчително е възглавниците да се сменят на всеки две години. Ако се поддържат редовно и с подходяща грижа, възглавниците могат да издържат и по- дълго. В заключение, за добър сън е важно да изберем правилни възглавници спрямо позата на спане и предпочитаните твърдост и материя за пълнеж, както и правилното третиране и съхранение на възглавниците.
Възглавници Platex
Избор на възглавници – кои са най-подходящи
Подходящи възглавници според позата на сън
Избор между твърди възглавници и меки възглавници
Видове възглавници според пълнежа
Как да поддържаме възглавниците