ВЪЗГЛАВНИЦИ

Възглавници platex

иновации в материалите

С нашите разнообразни и иновативни селекции от материали ще издигнем съня ти на друго ниво. 

Възглавниците Platex са с ядра от мемори пяна, силиконов пух, синтетичен гъши пух.

Облицовани са с калъф от материята Double Jersey, която придава елеганта и луксозна визия, превръщайки възглавницата част от Premium серията на Platex.

Комфорт и иновации

Материя Double Jersey

100% Памук

Ръчно изработени

Стандарта в луксозните хотели

Произведени в България

Показване на 6 резултата

 • Промоция! НОВОРегулируема възглавница - Memory Classic | Platex 1945

  Регулируема възглавница – Memory Classic

  Оценено на 0 от 5
  32.80 лв. 24.60 лв.
  Купи
 • Промоция! Възглавници калъф с цип 1 | Platex 1945

  Възглавница Platex – калъф с цип

  Оценено на 0 от 5
  24.40 лв. 18.30 лв.
  Купи
 • Възглавница класическа рециклиран пух | Platex 1945

  Класическа възглавница Platex – Рециклиран пух

  Оценено на 0 от 5
  14.80 лв.
  Купи
 • Възглавници гъши пух регулируеми | Platex 1945

  Възглавница Platex – Гъши пух – Регулируема

  Оценено на 0 от 5
  28.60 лв.
  Купи
 • Възглавници мемори пяна | Platex 1945

  Възглавница Platex – Мемори AIR

  38.60 лв.
  Купи
 • Възглавници ергономична мемори пяна | Platex 1945

  Ергономична Възглавница Platex – Мемори AIR

  Оценено на 0 от 5
  48.60 лв.
  Купи

Външен калъф с цип

Материя Double Jersey

Вътрешна калъфка

Произведени в България

Възглавници Platex

Това, с което искаме да Ви привлечем към възглавници Platex, е нашата комбинация от висококачествени материали, тъй като те са най-важни за Вашият сън.
Възглавници Platex се състоят от две части – основна част и калъф с цип. Калъфът на им е изработен от дишащата материя Double Jersey. Тя е хипоалергенна и антибактериална, и е прошита с вата за допълнителен обем. Калъфът е с цип за да се изважда основната част на възглавниците и да се пере в перална машина.
Основната част е от 100% памук, а пълнежът им се предлага в два варианта – силиконов пух и латексови кубченца.
За качествен сън, към който всички се стремят, е необходимо толкова малко, но и толкова много. Всичко зависи от три неща – матрак, завивки и възглавници. Възглавниците са най- важният елемент за добър сън, по-важни дори и от матрака. Правилната позиция на главата по време на сън би могла да спести толкова много неудобства – схванат врат, изкривявания и много други болежки, които могат да доведат до повече от некомфортен сън.

Избор на възглавници – кои са най-подходящи

Те са един от най-важните елементи за пълноценен сън. Ако спите на неподходящи възглавници, рискувате да навредите не само на съня си, но и на тялото си. В резултат, може да получите изкривявания и болки. От друга страна, подходящите възглавници ще осигурят правилната позиция на главата по време на сън и ще ви предоставят необходимия комфорт, за да си отпочинете качествено.

Възглавници от мемори пяна | Platex 1945
Възглавници с ядро мемори пяна | Platex 1945

Подходящи възглавници според позата на сън

Възглавници от латекс | Platex 1945
Възглавници с ядро от латекс | Platex 1945

Позата, в която обичаме да спим най-често има голямо значение при избора на възглавница, която да достави необходимия комфорт по време на сън. Често срещано е да спим в различни пози, но обикновено всеки има една любима поза за сън, в която се чувстваме най-комфортно и прекарваме най-дълго време. Ето какви възглавници са подходящи според предпочитаната Ви поза за сън:
– По корем: В случай, че любимата ви поза за сън е по корем, то вие се нуждаете по-скоро от ниски, възглавници, които да са меки и равни. Това е така тъй като ако спите в тази поза, то разстоянието между леглото и главата ви е най-малко. По-високите биха могли да доведат до изкривявания и болки във врата. Меките и плоски възглавници ще поддържат главата, врата и гръбнака Ви в една линия и в естественото им положение.
– По гръб: Ако обичате да спите по гръб, не е препоръчително да спите на прекалено високи възглавници, защото при тях главата и тялото са под голям ъгъл, което често може да доведе до голям дискомфорт и болка. В този случай най-добре е избраните възглавници да бъдат със средна твърдост, с цел осигуряване на надеждна опора за горната част на тялото и поддържане на естественото му положение. Друг добър избор са анатомичните възглавници от мемори пяна.
– Настрани: Ако сте от хората, които предпочитат да спят настрани, значи се нуждаете от по-високи, по-твърди и анатомично оформени възглавници. Това, което е от изключителна важност в случай, че спите по този начин, е възглавниците да следват извивките на главата, раменете и врата, с цел запълване и поддържане на пространството между рамо и ухо за да създадат стабилна опора.
– При смяна на много пози за сън: Ако нямате една любима поза за сън, а често редувате различни положения на тялото, е препоръчително да спите на средно високи и по-меки възглавници, които да усещате удобно в различни позиции.

Избор между твърди и меки възглавници

Немалък е броя на хората, предпочитащи меки възглавници, но това не значи, че те винаги са подходящи. Прекалено меките обикновено бързо променят формата си и е вероятно да се разместят и сплескат, докато спите, което да доведе до изкривяване на гръбнака и болки във врата. Тези, които са прекалено твърди не биха могли да поемат извивките на главата и врата, което би довело до неудобство и дискомфорт. Преди всичко, обаче, изборът на твърдост на възглавниците зависи от вашите предпочитания и нужди, за да ви осигурят максимален комфорт.

Възглавници с индивидуални ядра | Platex 1945
Възглавници с индивидуални ядра по избор | Platex 1945

Видове възглавници според пълнежа

Възглавници с ядро от пух | Platex 1945
Възглавници с индивидуални ядра от пух | Platex 1945

Има различни възглавници според материалите, от които е направен техния пълнеж. Ние от Platex предлагаме два основни пълнежа, между които бихте могли да изберете:
Възглавници от латекс
Възглавниците, изработени от латекс, имат предимството да бъдат еластични, меки и приятно нежни на допир. Също така те притежават свойството да бъдат оформени идеално по врата и главата. Височината на латексовите възглавници на Platex може да бъде регулирана- ако усетите, че са високи, просто можете да извадите част от пълнежа. Към всичко това може да прибавим и екологичността на латексовия материал, който е издръжлив срещу бактерии и микроби, както и срещу мухъл. Това качество на латексовите възглавници е благоприятно за хората, които страдат от някакви алергии.
Възглавници от силиконов пух
Силиконовият пух е често избиран за пълнеж за поради неговата пухкава структура, която изпълва формите и предоставя меко усещане като в облак. Тези възглавници са средно твърди, което ги прави удобни за повечето вкусове. Възглавниците със силиконов пух имат по-ниска циркулация на въздуха, но ако външният плат е качествен памук, каквито са всички калъфи за възглавници Platex, това би оптимизирало съня Ви.

Как да поддържаме възглавниците?

Възглавници от мемори пяна - Platex
Platex предлага различни модели възглавници

Първото правило за запазване на живота на възглавниците по-дълго е да ги обличаме с калъфка. Това е важна предпоставка най-вече за чистотата им. Също така, обличането на възглавниците с калъфка помага и да не попиват силно парфюми и други аромати, както и да пази лицевия плат на самите възглавници.
Важно е всички възглавници да се перат на подходяща температура. Всички възглавници, освен латексовите, мога да бъдат прани в пералнята. Прането е редно да се прави периодично, защото те задържат много акари, мъртви кожни клетки и други нечистотии. Възглавниците трябва да има етикет за третиране, на който да пише подходящата температура за пране.
Освен това е важно да ги съхранявате правилно. Тези, които не се използват често, за гости например, също могат да се съхраняват във вакуумни торби, за да се пазят от прах и да се спести място. Не на последно място, препоръчително е възглавниците да се сменят на всеки две години. Ако се поддържат редовно и с подходяща грижа, те могат да издържат и по- дълго.
В заключение, за добър сън е важно да изберем правилни възглавници спрямо позата на спане и предпочитаните твърдост и материя за пълнеж, както и тяхното правилно третиране и съхранение.

 


Възглавници Platex

Избор на възглавници – кои са най-подходящи

Подходящи възглавници според позата на сън

Избор между твърди и меки възглавници

Видове възглавници според пълнежа

Как да поддържаме възглавниците

НОВО

ОЧАКВАЙ СКОРО
НОВИЯТ НИ УЕБСАЙТ

Абонирай се и ще получиш:
ваучер за

-10%
отстъпка

ОЧАКВАЙ СКОРО НОВИЯТ НИ УЕБСАЙТ

Бъди от първите, които ще могат да се насладят на:

 • „Сглоби сам“ – нови функции за персонализиране на продукти
 • Нови модели Скандинавски моторни легла
 • Нови продуктови категории:
  • Матраци
  • Топ матраци
  • Протектори за матраци

Ще ти изпратим ваучера щом новата версия на сайта е online, а след това ще те държим в течение за други неустоими оферти. Винаги можеш да се отпишеш, ако не искаш да получаваш повече оферти от нас..