ПРЕДПАЗНИ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ PLATEX

Българска иновация,
на световно ниво

Нашата мисия е да бъдем полезни на нашите клиенти в тези тежки времена, затова от началото на извънредното положение в България напълно променихме производството си за това, което е наистина нужно на всички сега – предпазни маски за лице.

 

Лабораторно тествани от БАН

до 90% вирусна филтрация

Многократна употреба

Разработени и произведени в България

Естествени материали

Екологочни

Лабораторно тествани в БАН

Маските са тествани от Българската академия на науките (БАН) и признати от Европейската комисия като едно от „117 решения в подкрепа на европейското и глобално възстановяване от пандемията на коронавируса“

Многократна употреба

Предпазни маски за лице Platex са за многократна употреба. Те се перат в перална машина и се стерилизират у дома чрез изглаждане с ютия. По този начин те могат да бъдат третирани над 30 пъти, без това да намали драстично предпазните им свойства.

Екологочни

Предпазни маски за лице Platex са направени от 100% естествени и биоразградими материали.

Масовото използване на еднократни предпазни маски за лице води до увеличаване на екологичното замърсяване на планетата – включително на реките, моретата и океаните. Затова, с използването на предпазни маски за лице за многократна употреба вие активно участвате в предотвратяването на екологичната катастрофа, в следствие на пандемията от Covid-19.

Комфорт

Предпазни маски за лице Platex са със специално модифицирана форма, която им позволява да прилепват плътно към лицето. 100% памучната материя позволява лесно дишане през материята. Меките, еластични и обли ластици осигуряват комфорт дори и при продължително носене

*Моделът Professional Plus има и допълнителен пристягащ механизъм на ластиците, за да регулирате големината на отвора, както и специална метална пластина на носа, за още по-добро прилепване към лицето.

↓ НАУЧИ ПОВЕЧЕ ↓

3-слойни

Специално обработен защитен слой

Разработихме нашите уникални маски за лице за многократна употреба Platex, които са иновативно, екологично, устойчиво и високоефективно решение за ограничаване на разпространението на COVID-19.
Маските са тествани от Българската академия на науките (БАН) и признати от Европейската комисия като едно от „117 решения в подкрепа на европейското и глобално възстановяване от пандемията на коронавируса“
Предпазни маски за лице - модел Professional Plus - схема

* Предпазните маски Platex са ефективно решения за намаляване разпространението на вируси, но въпреки своята висока степен на вирусна филтрация те не могат да гарантират защита на носещия маската от заразяване.Нашата мисия е да бъдем полезни на нашите клиенти в тези тежки времена, затова от началото на извънредното положение в България напълно променихме производството си за това, което е наистина нужно на всички сега – предпазни маски за лице.

Представяме ви нашите основни модели маски за лице за многократна употреба Platex:

Модел Classic маски за лице имат плоска правоъгълна форма с плътно пришити басти. Това позволява маските за лице да се разширят в средата, да придобият заоблена форма и така, да покриват носа и брадичката.
Model Professional са специално модифицирани с уникална форма, която позволява маските за лице да прилягат плътно към лицето. Това увеличава максимално вдишания въздух да преминава през маската, а не от страни на нея.

Както Classic, така и Professional моделите се състоят от 3 слоя от 100% памук. Два външни слоя, плюс допълнителен защитен слой от специално обработен защитен плат.
Те са с прешити подгъви за перфектен външен вид и допълнителна здравина, което ги прави подходящи за употреба над 30 пъти.

Класическа предпазна маска – права с тясно зашити гънки, тип басти. Това позволява разгъване на маските по височина за да може да обхване лицето и носа. Прикрепят се към лицето с ластик за ушите.
Основната част на маските е от 100% памук. Съдържа 3 слоя памучен плат за да бъде здрава, но в същото време достатъчно пропусклива материя, за да може вдишваният въздух да преминава през материята, а не от страни на маската. Памукът, също така позволява тяхното многократно пране и гладене.

Плътно прилепващи двулицеви предпазни маски

Те са със специална форма позволяваща плътното прилепване към лицето, като по този начин вдишвания въздух минава максимално през материята, а не от страни на маската.

Те са от 100% фин памучен плат със висока гъстина на нишките за по-висока ефективност.

Двулицеви, тъй като формата на предпазната маска позволява да има две лица, като вие избирате как да я носите. С Лице 1 от вън и лице 2 от вътре или обратно.
Прикрепя се към лицето с ластик към ушите за бързо и лесно поставяне.

От Platex залагаме на качествената изработка и вложените материали за да може да използвате предпазните маски дори и след многократно пране и гладене.

Признати от Европейската комисия

Platex участва в състезанието “EUvsVirus” организирано от Европейската комисия за търсене на иновационни решения за справяне с COVID-19.

Там представихме нашите предпазни маски за лице и спечелихме 2-ро място в категория “Предпазни средства” из между над 2000 проекта от 143 държави.

Виж повече

Предпазни маски за лице Platex

Нашата мисия е да бъдем полезни на нашите клиенти в тези тежки времена, затова от началото на извънредното положение в България напълно променихме производството си за това, което е наистина нужно на всички сега – предпазни маски за лице. От началото на епидемията от коронавирус в България, ние от Platex прекратихме редовното си производство, като го преoбразувахме изцяло за производство на предпазни маски за лице за многократна употреба. От тогава произвеждаме предпазни маски за лице за болници, аптеки, зъболекарски кабинети, заводи и други големи предприятия. Освен моделите показани в нашия онлайн магазин разработваме и модели предпазни маски за лице, специализирани за нуждите на конкретното болнично заведение или предприятие. Всички наши предпазни маски за лице са за многократно употреба и са изработени от 100% памучни платове, с различни характеристики според нуждите на клиента. Предпазни маски за лице Platex са устойчиво и екологично решение – те са за многократна употреба и са изработени от естествени материали – 100% памук. Предпазните маски за лице Platex са тествани от БАН с вирус, подобен на SARS_CoV-2, осигуряващ до 90% вирусна филтрация.* Нашите предпазни маски за лице са признати от Европейската комисия като част от „117 решения за подкрепа на европейското и глобално възстановяване от епидемията от коронавирус“ след успеха ни и 2-ро място в категория „Защитни средства“ от състезанието #EUvsVirus.
Предпазни маски за лице про плюс | Platex 1945
Предпазни маски за лице про плюс | Platex 1945

Модели предпазни маски за лице

Представяме ви нашите основни модели предпазни маски за лице за многократна употреба Platex: Модел Classic предпазни маски за лице имат плоска правоъгълна форма с плътно пришити басти. Това позволява предпазните маски за лице да се разширят в средата, да придобият заоблена форма и така, да покриват носа и брадичката. Model Professional са специално модифицирани предпазни маски за лице с уникална форма, която позволява предпазните маски за лице да прилягат плътно към лицето. Това увеличава максимално възможността вдишания въздух да преминава през маската, а не от страни на нея. Както Classic, така и Professional моделите на предпазни маски за лице се състоят от 3 слоя от 100% памук. Те имат два външни слоя, плюс допълнителен защитен слой от специално обработен защитен плат. Предпазните маски за лице са с прешити подгъви за перфектен външен вид и допълнителна здравина, което ги прави подходящи за употреба над 30 пъти.
Предпазни маски за лице БАН | Platex 1945
Предпазни маски за лице БАН | Platex 1945

Характеристики на предпазни маски за лице Platex

Част от ключовите характеристики на предпазни маски за лице Platex са: • Специално обработен защитен слой, който осигурява до 90% вирусна филтрация (тествани в БАН с вирус подобен на SARS_CoV-2) • 2,4 пъти по-ефективни от предпазни маски за лице за еднократна употреба (сравнителни тестове проведени от БАН) • За многократна употреба – предпазни маски за лице могат да се използват над 30 пъти като се перат и стерилизират в домашни условия чрез гладене с ютия. • Екологични – предпазните маски за лице са от изцяло естествени материали (100% памук) • Рентабилни – използването на предпазни маски за лице за многократна употреба Platex са около 5 пъти по-евтини (на месечна база, сравнени с маски за еднократна употреба) • Фина и качествена ръчна изработка, която е гарантирана.
Предпазни маски за лице 3 слоя | Platex 1945
Предпазни маски за лице 3 слоя | Platex 1945

Предпазни маски за лице Professional и Professional Plus+

И двата модела предпазни маски за лице са направени от 3 слоя 100% памук – два външни слоя и един вътрешен специално обработен защитен слой. Всичко това осигурява високо ниво на вирусна филтрация до 90%.* според тестове на БАН и на ДВАТА модела. Разликата в моделите е в комфорта при носене най-вече по отношение на липса на напрягане на ушните миди при продължително носене, както и регулатор на носа предпазващ от изпадане и свличане, както и по-свободно вдишване. Модел Professional има специална модифицирана форма, която позволява предпазните маски за лице да прилепват плътно към лицето. Това позволява по-голяма част от вдишания въздух да преминава през тъканта, а не по страните на маската. Размерът е универсален, а ластика се захваща към ушите. Той е разтегливи и удобен, като позволява предпазните маски за лице да прилепват добре на всяко лице. Благодарение на прешитите подгъви предпазните маски за лице са с перфектен външен вид и допълнителна здравина. Моделът Professional Plus+ e подобрена версия на Professional, която включва регулируем ластик и регулатор на носа. Тази комбинация прави маската още по-удобна за всеки без значение от размера на главата и лицето. Благодарение на двата регулатора маската приляга много по-плътно към лицето, но от друга страна, дава възможност да бъде по-разхлабена за повече комфорт и по-лесно дишане при продължителна употреба. Регулатора на носа е прешит по специален начин без да има видими шефове, а регулаторите на ластиците са малки и дискретни без да усещат и без да се виждат при носене.

Носенето на предпазни маски за лице е обществен акт на защита

Има широк научен и медицински консенсус, че предпазните маски за лице са ключова част от обществения отговор в борбата с пандемията. Въпреки че само определени предпазни маски за лице могат да филтрират малките вирусни частици, експерти твърдят, че дори ръчно изработените предпазни маски за лице или предпазните маски за лице за многократна употреба могат да помогнат за ограничаването на възможността за предаване на заразата.
Предпазни маски за лице 3 | Platex 1945
Предпазни маски за лице 3 | Platex 1945

Видове и ефективност на предпазни маски за лице

Екипът на Platex ви призовава да бъдете отговорни към здравето си и здравето на околните. Ние насърчаваме спазването на принципа на превенция – “Пази се и не заразявай, за да не бъдеш заразен”. Медицинските предпазни маски за лице не попадат под категорията “Лични предпазни средстава (ЛПС)” и не гарантират защита от инфекциозни агенти. Въпреки това масовото използване на предпазни маски за лице е ефективен метод за ограничаване разпространението на епидемии. Основна причина за експоненциалното разрастване на епидемиите е дългия инкубационен период на вирусите. При COVID-19 инкубационният период е между 2 и 14 дни, през които е възможно да няма никакви проявени симптоми и разпространяването на разразата може да бъде силно. Според стандарта – „ Като минимум, медицински предпазни маски за лице тип I се използват за пациенти с цел намаляване на риска от разпространение на инфекции, особено при епидемия или пандемични ситуации”. Важно е да се отбележи, че медицински предпазни маски за лице тип I от EN 14683 са “Маски предпазващи околната среда от носещия маската“ – това е различно от предпазни маски за лице тип „Респиратор“ – „Маски предпазващи носещия маската от околната среда“ попадаща под стандарт EN 149. Медицинските предпазни маски за лице дори и да не гарантират защита от вируси, носенето им при епидемии и пандемични ситуации е силно препоръчително. Това би спомогнало за ограничаване на разпространението на заразата и общия брой на разболели се.
Предпазни маски за лице - цветни | Platex 1945
Предпазни маски за лице – цветни | Platex 1945

Предпазни маски за лице Platex
Модели предпазни маски за лице
Характеристики на предпазни маски за лице Platex
Предпазни маски за лице Professional и Professional Plus+
Носенето на предпазни маски за лице е обществен акт на защита
Видове и ефективност на предпазни маски за лице

ОЧАКВАЙ СКОРО
НОВИЯТ НИ УЕБСАЙТ

Абонирай се и ще получиш:
ваучер за

-10%
отстъпка

ОЧАКВАЙ СКОРО НОВИЯТ НИ УЕБСАЙТ

Бъди от първите, които ще могат да се насладят на:

  • „Сглоби сам“ – нови функции за персонализиране на продукти
  • Нови модели Скандинавски моторни легла
  • Нови продуктови категории:
    • Матраци
    • Топ матраци
    • Протектори за матраци

Ще ти изпратим ваучера щом новата версия на сайта е online, а след това ще те държим в течение за други неустоими оферти. Винаги можеш да се отпишеш, ако не искаш да получаваш повече оферти от нас.