МОТОРНО СКАНДИНАВСКО ЛЕГЛО PLATEX

Комфортът вече е на един бутон разстояние

Работейки основно със страни като Дания, Швеция и Норвегия нашите специалисти издигнаха на ново ниво изработката на моторни легла, като използваха най-висококачествените материали и най-ефективната технология – всичко това те направиха за вашите нужди и спокоен сън.

Иновации

Комфорт от ново поколение

Грижа за здравето

Скандинавски стандарт

Ръчно изработени

Произведени в България

Какви ползи носи моторното легло?

Благодарение на моторното легло, можеш да се наместиш в най-удобната за теб поза и то натискайки само един бутон. Леглото се повдига в областта на главата и краката, като дава възможност да релаксираш по всевъзможни начини. Използвайки дистанционното управление, лесно ще намериш подходяща поза за четене, гледане на телевизия или спане.

Моторното легло е подходящо и за хора с определени здравословни проблеми, а също така, то може да реши проблемите с хъркането, осигурявайки истинско спокойствие и пълноценна почивка. 

Скандинавско легло Platex | Platex 1945

Възможност за индивидуализиране

Сглоби сам

Тъй като работим с любов и ентусиазъм, стараейки се да оправдаем всички твои очаквания, предлагаме възможност за индивидуализиране. Можеш сглобиш сам и избереш различните елементи на леглото. Поръчай уникално моторно легло, съобразено с твоите изисквания и лични предпочитания.

размер: 80/200 см

цени от

1  280 лв

размер: 90/200 см

цени от

1 345 лв

размер: 105/200 см

цени от

1 440 лв

размер: 120/200 см

цени от

1 495 лв

размер: 140/200 см

цени от

1 630 лв

размер: 160/200

цени от

2 630 лв

размер: 180/200

цени от

2 695 лв

размер: 210/200 см

цени от

2 875 лв

Вземи на изплащане

Свържи се с нас за повече информация

Скандинавско моторно легло с повдигащ механизъм Platex

Нашите моторни легла са произведени изцяло в България с една основна цел – да  осигурят комфорт и удобство, докато релаксираш, гледаш телевизия или четеш любима книга. Благодарение на моторния механизъм, който притежават, можеш да персонализираш  леглото спрямо своите предпочитания – да повдигнеш главата, тялото или краката, в зависимост от това как ще ти бъде най-удобно.

Леглата имат чупеща се подматрачна рамка, която позволява плавно вдигане или сваляне с безжично дистанционно управление. Можеш да се възползваш и от индивидуално повдигане само на долната или горната част. Освен това моторните легла имат възможност за повдигане само в лявата или дясната част. *

Нашите моторни легла са произведени изцяло в България. Държим на високото качество, затова правим компромис само с германски мотори, които са напълно безшумни. Това ти гарантира наистина спокойна почивка, без дразнещ шум.

*Важи за размери : 160/200см или 180/200см

Тапицерска табла

Тапицерската табла придава завършен и стилен вид на моторното легло. Тя е направена от дърво, което също е облечено в тапицерията на леглото. Чрез възможността за персонализиране “Сглоби сам” можеш да избираш между четири вида тапицерска табла или без нея. Свържи се с нас и ще ти представим повече информация за всички възможности, от които можеш да избираш.

tapicerska-damaska

Тапицерска дамаска

Основната част на повдигащото леглото е тапицирана в елегантна дамаска, която създава комфорт и уют в спалнята. Имаш възможност да избираш между широка гама от цветове и стилни предложения. Предлагаме ти избор от две колекции текстилни тапицерии, като всяка от тях разполага с по пет красиви цвята. Можеш да откриеш колекция Excalibur, която е тъкана от текстил, и колекция Flow, която е велурена и създава уникалното усещане за мекота.

Повдигащи крачета

Повдигащи крачета

Благодарение на компактния моторен механизъм и здравата конструкция скандинавското легло може да бъде поставено директно на пода. Тъй като се грижим за комфорта на всеки наш клиент, предлагаме различни повдигащи крачета. С тях сам можеш да определиш подходяща височина на леглото ти. Легло с матрак е високо 40 см, а с матрак и топ матрак 46 см. Ако предпочиташ по-високо леглото, предлагаме метални обли крачета в различни височини - 5 см, 10 см, 13 см, 19 см и 23 см.

Матрак и топ матрак

Матрак и топ матрак

Какво е скандинавско легло без матрак и топ матрак? За да бъдат сънят и почивката ти наистина качествени, нашите легла се предлагат с матрак и топ матрак, съобразени със скандинавските стандартни и изработени от висококачествени материали. Ядрото на матрака е съставено от 18 см високоеластична полиуретанова пяна. За да ти гарантираме абсолютен комфорт, ти даваме възможността да избереш топ матрака за твоето моторно легло. Можеш да закупиш легло и без топ матрак или да избереш такъв, в зависимост от различните ядра, които предлагаме - от полиуретанова пяна, мемори пяна или латекс. Матракът и топ матракът разполагат със сваляеми калъфи, които лесно се перат в перална машина и ги предпазват от износване, гарантирайки за издръжливостта им.

изпробвай безплатно скандинавското легло platex

докато се наслаждаваш на почивка в дряновския балкан

Ако се притесняваш от директна покупка и желаеш първо да изпробваш скандинавското легло Platex, ние ти предоставяме тази страхотна възможност – напълно безплатно. Можеш да посетиш нашата  Вила за гости в Дряновския Балкан, където да релаксираш, заобиколен от красива природа. Предлагаме ти опцията да изпробваш повдигащите ни легла, за да се увериш в тяхното качество и то без да плащаш за нощувката.

 

Ако не сте имали удоволствието да се докоснете до комфорта предлаган от  , можете да го направите в нашата , където можете да изпробвате леглата.
При покупка на някои от нашите легла нощувката е безплатна.

Изпробвай безплатно докато почиваш

Конструкцията на повдигащото легло е изцяло от масивно дърво без ПДЧ. Добавени са метални елементи от желязо, които гарантират нейната издръжливост. Височината на базата е 20 см, а конструкцията e елегантно тапицирана, така че да  пасне перфектно с интериора на стаята.

В сътрудничество със скандинавските ни партньори, нашите специалисти издигнаха на много високо ниво изработката на  моторното скандинавско легло, използвайки само висококачествени материали и най-ефективна технология. Всичко това ние, от Platex, правим с една основна цел – да отговорим на твоите нужди за качествена почивка и спокоен сън.

Моторните легла Platex се предлагат в следните размери:

 • 80/200 см.
 • 90/200 см.
 • 120/200 см.
 • 140/200 см.
 • 160/200 см.
 • 180/200 см.

Габаритите на основната част на леглото заедно с матрака и топ матрака са абсолютно същите спрямо размера. Тоест при размер 90/200 см, реалиният габарит също е  90/200 см.

Ако избереш моторното легло с таперска табла, то има допълнителни 10 см. Например леглото без нея е 90/200 см, а с нея – 90/210 см.

Височината на легло с матрак,  но без топ матрак и  повдигащи крачета, е 40см. С матрак и топ матрак е 46см.  Височината на повдигащите крачета определяш ти. Те се предлагат в размери: 5см, 10см, 13см, 19см 23см.

Всяко скандинавско легло Platex идва 5 години пълна гаранция за всеки един елемент на леглото.

Предлагаме две опции за доставка и монтаж :

 • Доставка с куриер и собствен монтаж.

Доставката се осъществява до твоята входна врата, а при блокове – до входа на блока, но след това трябва сам да се заемеш с пренасянето и сглобяването на леглото.  Моторното легло ще пристигне почти сглобено, разделено на 4-5 части. Монтажът е много лесен и не изисква професионални умения.

 • Доставка и монтаж от Plateх

Ние ще доставим и монтираме твоето легло. Няма нужда да пренасяш нищо и нито да се притесняваш за монтажа.

 • Срок на доставка от 1 до 3 седмици 
 • Леглата са подходящи за хора със здравословни проблеми 
 • Цените са начални и могат да варират спрямо избраните компоненти на леглото

телефон и Viber

0877 47 86 47

0888 138 174

Контактна форма

Комфорт и иновации

Здраве и тонус

Скандинавски стандарт

Произведено в България

Виж повече

Скандинавско легло с повдигащ механизъм Platex

Вграденият моторен повдигащ механизъм на скандинавско легло Platex е с дистанционно управление, което позволява на Вас, нашите клиенти, да се настаните по най-удобния начин, без да полагате никакви усилия. Комфортът вече е на един бутон разстояние. Работейки основно със страни като Дания, Швеция и Норвегия нашите специалисти издигнаха на ново ниво изработката на скандинавското легло, като използваха най-висококачествените материали и най-ефективната технология – всичко това те направиха за вашите нужди и спокоен сън. Ако не сте имали удоволствието да се докоснете до комфорта предлаган от скандинавско легло, можете да го направите в нашата Вила за гости “Дряново”, където можете да изпробвате скандинавското легло. При покупка на скандинавско легло нощувката е безплатна.
Скандинавско легло | Platex 1945
Скандинавско легло | Platex 1945

Защо да изберете скандинавско легло

Най-високи стандарти при избора на условия за сън и възстановяване се забелязват от години точно при скандинавците. Те от дълги години с избора си доказват, че разбират, че качеството на живот до голяма степен зависи от качеството на съня на човека. Още от средата на 20ти век в дизайна на мебели в скандинавските страни се забелязва голямо развитие по отношение на минимализъм, максимално опростяване но в същото време и максимална функционалност на мебелите за сън. Скандинавско легло Platex събира в себе си стилен дизайн и практичен повдигащ механизъм за да осигури максимална наслада и перфектен комфорт. Най-голямото преимущество на скандинавското легло е това, че ще ви създаде повече комфорт и може да ви направи по-здрави. Използвайки скандинавско легло с правилния матрак, то ще подобри значително съня ви. Рисковете, които крия обикновените плоски легла включват заспиване в неправилна поза, което неусетно може да доведе до редица здравословни проблеми. Ако имате проблеми с гърба, кръста или ставите, е възможно тези проблеми да се влошават в следствие от спането на плоско легло. Спокойното дишане е един от най-важните фактори за хубав сън, а спането на една страна завишава риска от проблеми с него. Скандинавско легло ви позволява да спите по гръб и да накланяте горната или долната част на тялото си в по-удобна позиция. Леглото в днешно време се е превърнало в универсална мебел, тъй като хората весто го използват освен за сън, също и за четене, работа с лаптоп, гледане на телевизия и други. На обикновено плоско легло в съзможно да се нуждаете от множество възглавнвици за удобство и комфорт. А ако възглавниците случйно се разместят, това може да доведе до нежелани болки в областта на врата или гърба. Много проучвания показват, че скандинавското легло има терапевтични ефекти върху организма, защото този тип висококачествени системи са с индивидуални настройки с цел максимален комфорт при съм. Всички сме различни и имаме различни проблеми. Ако не сте намерили правилната система за сън, то скандинавското легло може да бъде правилният избор.
Скандинавско легло с топ матрак | Platex 1945
Скандинавско легло с матрак и топ матрак | Platex 1945

Характеристики на скандинавско легло Platex

Скандинавско легло – моторен механизъм Скандинавското легло Platex съдържа вградена специална подматрачна рамка с моторен повдигащ механизъм. Този механизъм на скандинавското легло може плавно да повдига, както горната, така и долната част на вашето тяло. Процеса на повдигане и сваляне на скандинавското легло се регулира с дистанционно управление изцяло от Вас, до достигане на желаната позиция. Скандинавско легло- Тапицерска дамаска Основната част на скандинавско легло Platex, както и таблата се предлагат с възможността да избирате между широка гама стилни цветови предложения за вашата тапицерска дамаска. Така вашето скандинавско легло ще се съчетае перфектно с избрания от вас интериор. Свържете се с нас за да ви изпратим актуалните наличните варианти за цветове и дамаски на скандинавско легло Platex. Скандинавско легло – Матрак и топ матрак Матракът и топ матракът на скандинавско легло Platex са напълно съобразени със скандинавските стандарти. Те са изработени от висококачествени материали и са доказано ортопедични. Ядрото на матрака на скандинавското легло е от 16 см полиуретан, а топ матракът на скандинавското легло е от 4 см латекс или мемори пяна. Матракът и топ матракът на скандинавско легло са в отделни калъфи, които са лесни и удобни за пране в перална машина. Скандинавско легло – Повдигащи крачета Моторният механизъм на скандинавско легло Platex е толкова малък и дискретен, че поставянето на леглото директно върху пода не представлява проблем. За тези от вас, които предпочитат по-високо скандинавско легло предлагаме различни видове повдигащи крачета за да удовлетворим вашите нужди и желания.
Скандинавско легло за двама | Platex 1945
Скандинавско легло за двама с отделен механизъм | Platex 1945

При какви неблагоприятни състояния скандинавското легло може да ви помогне

Скандинавското легло може да ви помогне да намалите болките в гърба. При хора с болки в гърба се препоръчва използването на регулируемо скандинавско легло.Болки в гърба и неспокоен сън могат да възникнат в следствие на използването на плоско легло, което не може да осигури толкова добра опора на гръбначния сълб, както скандинавското легло. Възможността леглото да бъде наклонено например на 45 градуса, би могло да осигури голямо облекчаване на кръста и долната част на гръбнака. Когато съпалата се повдигнат чрез повдигането на леглото в долната му част, това спомага за още по-силно освобождаване на напрежение от гръбнака. Потребителите, избрали регулируемо скандинавско легло за своята спалня, установяват многократното увеличаване на удобството, в сравнение с обикновеното плоско легло. Скандинавското легло може да бъде от помощ и за освобождаване от киселини. Пациентите, страдащи от киселинност, се възползват от това, че горната част на тяло им може да бъде повдигната със моторното скандинавско легло. Това помага на стомаха да задържа киселините.В противен случай, при използването на обикновено плоско легло, киселините се предвижват нагоре към хранопровода и са причина на дискомфорт. Скандинавското легло може да помогне и да подобрите дишането си. Използвайки регулируемо скандинавско легло, вие сте в състояние да подобрите дишането си, което доставя повече кислород в тялото. Това улеснява работата на сърцето и то доне се претоварва за да достави кислород на органите. Синузитът също е състояние, което може да бъде облекчено при използването на скандинавско легло и неговите предимства. Скандинавско легло при астма и хъркане – Издигането на горната част на тялото е от полза за пациентите с астма. Обикновения матрак на плоско легло затруднява притока на въздух до важни органи тъй като ограничава част от въздупните тръби. Друго нещо, за което помага скандинавското легло е хъркането. Обикновено настройването на горната част на скандинавското легло на по-високо положение елиминира или намалява хъркането. Намалете болките и отоците в краката чрез използването на такъв тип легло.Хората, страдащи от подути крака, изпитват огромна болка и дискомфорт. Този дискомфорт може да бъде облекчен чрез леко повдигане на коленете. Ако хората, които страдат от това заспиват с повдигнати крака, то това ще намали значително болката. Скандинавско легло при безсъние – Много хора страдат от безсъние. Регулируемото скандинавско легло предлага много позиции, така че те могат да намерят позицията, която ги кара да заспят по-бързо. За да заспите по-бързо е много добре да бъде подобрена кръвната циркулация и увеличение на нивата на кислорд, което може да бъде постигнато с този тип легло.
Скандинавско легло рамка | Platex 1945
Скандинавско легло дървена рамка | Platex 1945


Скандинавско легло с повдигащ механизъм Platex
Защо да изберете скандинавско легло
Характеристики на скандинавско легло Platex
При какви неблагоприятни състояния скандинавското легло може да ви помогне

ОЧАКВАЙ СКОРО
НОВИЯТ НИ УЕБСАЙТ

Абонирай се и ще получиш:
ваучер за

-10%
отстъпка

ОЧАКВАЙ СКОРО НОВИЯТ НИ УЕБСАЙТ

Бъди от първите, които ще могат да се насладят на:

 • „Сглоби сам“ – нови функции за персонализиране на продукти
 • Нови модели Скандинавски моторни легла
 • Нови продуктови категории:
  • Матраци
  • Топ матраци
  • Протектори за матраци

Ще ти изпратим ваучера щом новата версия на сайта е online, а след това ще те държим в течение за други неустоими оферти. Винаги можеш да се отпишеш, ако не искаш да получаваш повече оферти от нас.