ПРЕДПАЗНИ МАСКИ ЗА ЛИЦЕ PLATEX

Българска иновация,
на световно ниво

Нашата мисия е да бъдем полезни на нашите клиенти в тези тежки времена, затова от началото на извънредното положение в България напълно променихме производството си за това, което е наистина нужно на всички сега – предпазни маски за лице.

 

Лабораторно тествани от БАН

до 90% вирусна филтрация

Многократна употреба

Разработени и произведени в България

Естествени материали

Екологочни

Лабораторно тествани в БАН

Маските са тествани от Българската академия на науките (БАН) и признати от Европейската комисия като едно от „117 решения в подкрепа на европейското и глобално възстановяване от пандемията на коронавируса“

Многократна употреба

Предпазни маски за лице Platex са за многократна употреба. Те се перат в перална машина и се стерилизират у дома чрез изглаждане с ютия. По този начин те могат да бъдат третирани над 30 пъти, без това да намали драстично предпазните им свойства.

Екологочни

Предпазни маски за лице Platex са направени от 100% естествени и биоразградими материали.

Масовото използване на еднократни предпазни маски за лице води до увеличаване на екологичното замърсяване на планетата – включително на реките, моретата и океаните. Затова, с използването на предпазни маски за лице за многократна употреба вие активно участвате в предотвратяването на екологичната катастрофа, в следствие на пандемията от Covid-19.

Комфорт

Предпазни маски за лице Platex са със специално модифицирана форма, която им позволява да прилепват плътно към лицето. 100% памучната материя позволява лесно дишане през материята. Меките, еластични и обли ластици осигуряват комфорт дори и при продължително носене

*Моделът Professional Plus има и допълнителен пристягащ механизъм на ластиците, за да регулирате големината на отвора, както и специална метална пластина на носа, за още по-добро прилепване към лицето.

↓ НАУЧИ ПОВЕЧЕ ↓

3-слойни

Специално обработен защитен слой

Разработихме нашите уникални маски за лице за многократна употреба Platex, които са иновативно, екологично, устойчиво и високоефективно решение за ограничаване на разпространението на COVID-19.
Маските са тествани от Българската академия на науките (БАН) и признати от Европейската комисия като едно от „117 решения в подкрепа на европейското и глобално възстановяване от пандемията на коронавируса“
* Предпазните маски Platex са ефективно решения за намаляване разпространението на вируси, но въпреки своята висока степен на вирусна филтрация те не могат да гарантират защита на носещия маската от заразяване.
бля бля тест Нашата мисия е да бъдем полезни на нашите клиенти в тези тежки времена, затова от началото на извънредното положение в България напълно променихме производството си за това, което е наистина нужно на всички сега – предпазни маски за лице. Представяме ви нашите основни модели маски за лице за многократна употреба Platex: Модел Classic маски за лице имат плоска правоъгълна форма с плътно пришити басти. Това позволява маските за лице да се разширят в средата, да придобият заоблена форма и така, да покриват носа и брадичката. Model Professional са специално модифицирани с уникална форма, която позволява маските за лице да прилягат плътно към лицето. Това увеличава максимално вдишания въздух да преминава през маската, а не от страни на нея. Както Classic, така и Professional моделите се състоят от 3 слоя от 100% памук. Два външни слоя, плюс допълнителен защитен слой от специално обработен защитен плат. Те са с прешити подгъви за перфектен външен вид и допълнителна здравина, което ги прави подходящи за употреба над 30 пъти. Класическа предпазна маска – права с тясно зашити гънки, тип басти. Това позволява разгъване на маските по височина за да може да обхване лицето и носа. Прикрепят се към лицето с ластик за ушите. Основната част на маските е от 100% памук. Съдържа 3 слоя памучен плат за да бъде здрава, но в същото време достатъчно пропусклива материя, за да може вдишваният въздух да преминава през материята, а не от страни на маската. Памукът, също така позволява тяхното многократно пране и гладене. Плътно прилепващи двулицеви предпазни маски Те са със специална форма позволяваща плътното прилепване към лицето, като по този начин вдишвания въздух минава максимално през материята, а не от страни на маската. Те са от 100% фин памучен плат със висока гъстина на нишките за по-висока ефективност. Двулицеви, тъй като формата на предпазната маска позволява да има две лица, като вие избирате как да я носите. С Лице 1 от вън и лице 2 от вътре или обратно. Прикрепя се към лицето с ластик към ушите за бързо и лесно поставяне. От Platex залагаме на качествената изработка и вложените материали за да може да използвате предпазните маски дори и след многократно пране и гладене.
Предпазни маски за лице - модел Professional Plus - схема

Признати от Европейската комисия

Platex участва в състезанието “EUvsVirus” организирано от Европейската комисия за търсене на иновационни решения за справяне с COVID-19.

Там представихме нашите предпазни маски за лице и спечелихме 2-ро място в категория “Предпазни средства” из между над 2000 проекта от 143 държави.

2-ро място на Пан-Европейския Хакатон EUvsVirus

Platex участва в състезанието “EUvsVirus” организирано от Европейската комисия за търсене на иновационни решения за справяне с COVID-19.